nieuws

BodemenergieNL en Gebruikersplatform Bodemenergie lanceren eendaagse opleiding

5 november 2018

Gebouwen moeten van het aardgas af en dat kan duurzaam met bodemenergie. Om met warmte- en koudeopslag (WKO) een hoog rendement te halen hebben beheerders wel kennis en kunde nodig. BodemenergieNL en Gebruikersplatform Bodemenergie bieden WKO-gebruikers daarom met een nieuwe eendaagse cursus op 29 november de kans om de regie over hun systeem te hebben en te houden.

Of een WKO daadwerkelijk verduurzaamt én bespaart ten opzichte van een ketel en koelmachine, is volgens onderzoek onder meer afhankelijk van de kennis die beheerders en eindgebruikers hebben. Rendement schuilt dus in regie. Daarom heeft BodemenergieNL op verzoek van het Gebruikersplatform Bodemenergie de cursus Regie op Bodemenergie ontwikkeld. Cursisten leren tijdens deze eendaagse opleiding op 29 november hoe ze regievoerders worden over hun WKO-installatie en wat er gevraagd kan en moet worden als beheer uitbesteed is. BodemenergieNL en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hebben ontwikkeling van de cursus financieel mogelijk gemaakt.

Wanneer heb je regie op bodemenergie? Als je overzicht hebt over de factoren die bepalend zijn voor een goed functionerend systeem, weten Jos Waagmeester (IF Technology) en Marette Zwamborn (KWR). Deze bodemenergie-experts hebben de nieuwe cursus ontwikkeld in aansluiting op de cursussen die BodemenergieNL biedt in haar leergang bodemenergie. Wilt u meer weten over de inhoud en ontwikkeling van deze opleiding? Lees hier een uitgebreid artikel op BodemenergieNL.

Aanmelden

Bent u WKO-gebruiker en wilt u de regie oppakken over uw systeem? Wilt u de duurzame prestaties en het economisch rendement van uw WKO verbeteren?Meld u dan nu aan voor de nieuwe cursus Regie op Bodemenergie!

Datum: 29 november 2018
Locatie: F&B Trainingcenter, Hilversum

Nieuwe cursus geeft gebruikers regie over WKO