Nieuws

Cursus geothermie van kop tot staart

19 februari 2019

Op een diepte van 2 tot 3 km is een temperatuur van 70 tot 100°C beschikbaar. Door een boring te maken naar die diepte komt water met deze temperatuur uit de bodem. Op 26 en 27 maart 2019 wordt er een tweedaagse cursus gegeven door PAOTM waarin wij een grote bijdrage leveren. Deze cursus is interessant voor iedereen die meer wil weten over geothermie.

In deze cursus leer je wat er komt kijken bij een aardwarmteproject: van het  geologisch onderzoek, het inschatten van de onzekerheden en de voorspelling van het vermogen tot en met de realisatie en de uiteindelijke exploitatie. Specialisten die betrokken zijn bij de verschillende fasen delen hun kennis en ervaring en geven je inzicht in wat er allemaal bij een aardwarmteproject komt kijken. Naast de financiering van een regelgeving rondom geothermische projecten, worden ook de eventuele risico's die een rol spelen bij een geothermieproject behandeld. 

De cursus geeft je:

  • Inzicht in de relevante aspecten, onderdelen, risico's en processen van geothermie;
  • Inzicht in de ondergrondse parameters die de technische haalbaarheid van een geothermie project bepalen;
  • Inzicht in de benodigde vergunningen en de relevante wet- en regelgeving; 
  • Basiskennis met betrekking tot geothermie zodat je als initiatiefnemer/opdrachtgever makkelijker kunt communiceren met de diverse betrokken partijen;
  • Inzicht in de relevante aspecten die tijdens de exploitatiefase van een geothermieproject bepaald zijn voor het rendement.

Aanmelden

Wil je meer te weten komen over geothermie? Meld je dan nu aan voor de cursus van kop tot staart!

Datum: 26 en 27 maart 2019 
Dagindeling: 09:00 tot 17:00 uur
Locatie: Delft
Prijs: €995,00 excl. btw (prijs is inclusief alle materialen) 
Cursusleiders: Dhr. Ir. J.H. Cornelissen,  Dhr. IR. M.M. van Aarssen