Nieuws

Flevoland comfortabel warm zonder aardgas - wat kan bodemenergie voor u betekenen?

11 mei 2017

Op maandagmiddag 29 mei 2017 organiseert de provincie Flevoland een bijeenkomst over bodemenergie. Alle inwoners, bedrijven en overige belangstellenden zijn van harte welkom.

Wilt u wonen in een huis zonder gas of uw bedrijf verwarmen zonder CV-ketel? Staan bij uw corporatie grootschalige bouwrenovaties op de agenda? Moet uw gemeente verduurzamen? Denk dan eens aan warmte uit de bodem.

De provincie Flevoland staat voor de opgave van een duurzame energietransitie. Hierbij zullen op termijn woningen, kantoren en bedrijven geen gasaansluiting (meer) hebben. Een van de alternatieve technieken om dan te verwarmen en te koelen is bodemenergie. De provincie wil deze techniek graag stimuleren.

Gedeputeerde Lodders trapt de bijeenkomst af. Hij vertelt hoe urgent de energietransitie binnen Flevoland is. En hoe belangrijk bodemenergie daarbinnen zal zijn om onze huizen, kantoren en bedrijven gasloos te maken.

Daarna zal Marc Koenders een korte uitleg over bodemenergie geven: wat is het, hoeveel kost het, en wanneer kan het (en wanneer niet)?

Vervolgens zal een panel van drie sprekers hun kennis met u delen waarbij ze in de huid kruipen van:

  • Gemeenten: Sanne de Boer vertelt hoe gemeenten het gebruik van bodemenergie kunnen stimuleren voor hun burgers en bedrijven.
  • Ontwikkelaars en woningcorporaties: Bas de Zwart legt uit hoe je deze duurzame techniek grootschalig kunt inpassen in woningen en kantoren.
  • Burgers en bedrijven: Ronald Wennekes weet alles van het gebruik van bodemenergie voor individuele woningen en kleinschalige bedrijfspanden en kantoren.

Elke spreker vertelt over de valkuilen en dilemma’s die ze in de praktijk tegenkomen. En er is na elke presentatie gelegenheid om uw vragen te beantwoorden.

Na afloop is er een drankje en kunt u de sprekers persoonlijk benaderen om uw mogelijkheden te bespreken.

Vanaf 13:30 uur bent u van harte welkom, om 14:00 uur opent gedeputeerde Lodders de bijeenkomst. Om 16:45 uur is de borrel.

U kunt zich tot 22 mei 2017 aanmelden via projectassistentenre@flevoland.nl