Nieuws

Geothermie voor de industrie: ECN & IF Technology slaan de handen ineen!

3 november 2015

Ingenieursbureau IF Technology B.V en Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en hebben op 3 November 2015 een intentieverklaring getekend voor samenwerking op het gebied van toepassing van diepe geothermie (aardwarmte) in de industrie in de overtuiging dat deze optie veel potentie biedt voor de verduurzaming van de warmtevoorziening in de industrie.

Doel van deze samenwerking is om een integrale benadering aan te bieden aan de industrie, waarbij zowel de ondergrondse aspecten als de koppeling met het industrieel proces worden meegenomen. ECN en IF Technology B.V realiseren zich dat meer partijen nodig zijn om deze technologie tot een succes te maken en is op zoek naar partijen die actief willen meedoen. De basis van de samenwerking wordt gevormd door de complementariteit aan knowhow en expertise van beide organisaties. In de ogen van ECN en IF Technology is het belangrijk om samenwerking te zoeken over de gehele keten.

We zijn nog op zoek naar andere partijen om te participeren

Op het gebied van geothermie heeft  IF Technology haar sporen verdiend. IF heeft veel expertise ten aanzien van de geschiktheid van de ondergrond voor de winning van warmte en ten aanzien van alles wat praktisch gezien nodig is om de warmte aan maaiveld beschikbaar te hebben voor nuttig gebruik. ECN heeft veel kennis over industriële warmtehuishouding en de optimalisatie daarvan en is dus in staat de geothermiebron op optimale wijze aan het industriële proces te koppelen.