Nieuws

IF Technology wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2015 met Smart Polder

7 oktober 2015

IF Technology heeft tijdens de Greentechweek 2015 de Jan Terlouw innovatieprijs gewonnen met Smart Polder. Wij zijn enorm blij met deze erkenning en de stimulans die dit geeft aan onze innovatie. Wij willen de jury van de Jan Terlouw Innovatieprijs en GreenTechAlliances/kiEMT hartelijk bedanken voor deze prachtige prijs. We zijn er trots op!

 

De prijs bestaat uit €10.000 bedoeld en is bedoeld voor verdere ontwikkeling en het vermarkten van de winnende innovatie. Met dit bedrag kunnen wij de techniek verder ontwikkelen en gaan we op zoek naar nieuwe projecten. Uiteraard houden we iedereen op de hoogte van de voortgang. Daarnaast mogen wij ook de publieksprijs van €1.000 delen met Triple Aqua, een match die hopelijk uitgroeit tot een mooie samenwerking.

Op dit moment zijn we al in volle vaart aan de slag. We zijn samen met 4 waterschappen actief om de eerste serie Smart Polder projecten te realiseren. Daarnaast is er ook een Green Deal “Energie uit het watersysteem” in de maak. Een andere belangrijke ontwikkeling is Smart polder Arnhem-Zuid. Dit project ontwikkelen wij samen met Waterschap Rivierenland, Alliander, Gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. Hopelijk kunnen we binnnenkort in onze eigen achtertuin demonstreren hoe de eeuwenoude poldertechnologie een nieuwe functie krijgt, energielevering. 

 Maar hoe werkt dat nou, zo'n Smart polder? Deze video legt je in 1 minuut het concept uit: 

Op 7 oktober was Smart Polder te zien in het programma Het groene oosten van TV Gelderland. In de onderstaande video worden de eerste concrete projecten uitgelicht. 

 

kaderfoto door: Zoetnet