Innovatie

In control van je zonnepanelen

27 juli 2016

Zonnepanelen zijn hot. Onze nieuwe monitoringsaanpak helpt je om het potentieel van jouw installatie te verzilveren.

Bron: https://www.flickr.com/photos/cummingsproperties/7538703720/

Bron: https://www.flickr.com/photos/cummingsproperties/7538703720/ 

Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor een zonnepaneel installatie. En terecht: met de prijsdaling van de laatste jaren zijn ze dé manier geworden om lokaal elektriciteit op te wekken.

Zonnepanelen op het dak nemen weinig ruimte in en je hebt er weinig omkijken naar. Het is een makkelijke stap die de CO2-voetafdruk van je organisatie verkleint. Als je dat vergelijkt met een andere CO2-maatregel zoals het vervangen van het wagenpark van je organisatie door elektrische auto’s…

Aandacht levert rendement op

Je hebt weinig omkijken naar een installatie van zonnepanelen, maar een beetje aandacht heeft het wel nodig. Zo is het belangrijk om de panelen periodiek te reinigen en omliggend groen te snoeien dat schaduw kan werpen. Ook kan de installatie bijvoorbeeld een lager rendement gaan leveren door hagel- of windschade aan de panelen of een te snelle verslechtering van de kwaliteit van de zonnecellen.

Door lean and mean monitoring en beheer helpen wij je het maximale uit je rendement te halen. Ons protocol hiervoor is specifiek ontwikkeld voor zonne-installaties in de gebouwde omgeving op basis van internationale best practices.

Voorbeeld rendementsanalyse PV-panelen met behulp van Lift

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Voorbeeld rendementsanalyse PV-panelen met behulp van Lift

Duurzaamheid uitdragen

Kostenneutraal de CO2-uitstoot verminderen. Dat is een veel genoemde reden voor organisaties om te kiezen voor zonne-energie. Vanuit de doelstellingen van de organisatie om de impact op het milieu zo klein mogelijk te maken, maar ook om een groen imago naar medewerkers, klanten en bezoekers uit te dragen.

De vraag “Werken mijn zonnepanelen optimaal?” is maar een deel van het verhaal. De achterliggende vraag “Hoe doet mijn investering het?” is veel belangrijker. Wij rapporteren dan ook standaard de CO2-besparing en netto kosten van het systeem sinds aanleg.

En om de bezoekers van je gebouw te informeren over de zonnepanelen, bieden wij de mogelijkheid om een GreenScreen in de entreehal te plaatsen. Dit narrowcasting-systeem combineert de real time prestaties van de zonnepanelen met file-informatie en bedrijfsberichten. 

Het GreenScreen maakt de zonnepanelen inzichtelijk voor alle bezoekers

Meer weten over je zonnepanelen?

Mijn contactgegevens staan hiernaast. Ik help je graag.              

 Bron foto rechtsboven: https://www.flickr.com/photos/uscoastguardacademy/9133269157/sizes/l