Slimme IT

Volledige controle met onze ICT-totaaloplossingen

Bodemenergie wint snel aan populariteit. Nederland telt al 2.000 open en duizenden gesloten bodemenergiesystemen. Als het aan de rijksoverheid ligt, hebben we in ons land in 2020 naar schatting 20.000 bodemenergiesystemen. Deze ambitieuze groeidoelstelling betekent voor provincies en gemeenten een forse toename van werkzaamheden. Met de innovatieve tools van IF vermindert u de administratieve werklast. U bespaart tijd en krijgt het inzicht dat nodig is om prioriteiten te stellen.

IF realiseerde BodemenergieOnline samen met de provincies Drenthe en Noord-Brabant. Wat mij betreft is deze tool dan ook echt van overheden voor overheden.

Rutger Wierikx - Senior adviseur en manager IF Technology

Onze automatiseringsoplossing BodemenergieOnline beperkt de administratieve afhandeling van meldingen, vergunningaanvragen, monitoring en beleid voor bodemenergiesystemen tot een minimum. Tegelijkertijd maakt deze tool volkomen inzichtelijk waar de bodemenergiesystemen op de kaart liggen. U behoudt grip op wat er in uw regio gebeurt. Met deze kennis kunt u uw ambtenaren efficiënt aansturen. Natuurlijk met als hoger doel: betere handhaving en bescherming van de bodem.

De combinatie van onze vaktechnische expertise en de VTH-software is uniek in Nederland. Via BodemenergieOnline profiteert u van IF’s ervaring met meer dan 1.000 bodemenergiesystemen en onze geothermische en civieltechnische kennis. Met deze tool heeft u in no-time uw basisadministratie op orde, volgens alle relevante wettelijke bepalingen. En dat zonder papierverslindende dossiers. Alles via het internet: dé methode van deze tijd.

Naast BodemenergieOnline ontwikkelde IF eerder al de WKO-tool. Hiermee wonnen we de tweede prijs bij de ICT Milieu Award 2014. Brancheorganisatie Nederland ICT reikt jaarlijks deze award uit voor een innovatief, milieuvriendelijk, duurzaam en aansprekend ICT-product.

  Kiest u voor BodemenergieOnline, dan maakt u gebruik van een gemeenschappelijke, beveiligde internetomgeving waarmee u het hele (digitale) proces van de AMvB Bodemenergie beheert.

Ons programma automatiseert alle werkprocessen en gebruikt hierbij inhoudelijke rekenhulpen. U regelt alle zaken online en hoeft dus geen speciale software aan te schaffen. Daarnaast kunt u alle werkzaamheden zelf uitvoeren, zonder de hulp van adviesbureaus. U bespaart dus tijd en geld.

BodemenergieOnline geeft een duidelijk overzicht van alle zaken die belangrijk zijn voor de vergunningverleners en handhavers binnen uw gemeente. 

  • Het stroomlijnt de juridische toetsing
  • Het voert de technische toetsing uit
  • Het heeft de mogelijkheid om digitale en papieren rapportages te genereren