Nieuws

WarmteStad Groningen gunt IF en Ross DK geothermisch project

18 oktober 2016

IF Technology en Ross Offshore DK uit Denemarken hebben hun krachten gebundeld op het gebied van de engineering en het boormanagement van geothermische projecten. De expertise van deze combinatie gaat de komende tijd gebruikt worden om samen met de experts van WarmteStad het geothermieproject op het Zernike-terrein in Groningen te ontwikkelen. Specifiek gaat het om werkzaamheden met betrekking tot het boormanagement en de well engineering. De verwachting is dat het geothermische project tussen eind 2017 en begin 2018 wordt gerealiseerd.

WarmteStad Groningen (www.warmtestad.nl) ontwikkelt het aardwarmteproject om een deel van de gemeente Groningen van warmte te voorzien (filmpje). Het geothermisch doublet moet warm water van 120 graden gaan produceren uit het reservoir op 3.400 meter diepte met een debiet van 200 m³ per uur. Naast het geothermisch doublet wordt door WarmteStad ook een uitgebreid warmtenet ontwikkeld dat de duurzame geothermische warmte naar de afnemers gaat brengen.

Na een Europese aanbesteding in de zomer heeft WarmteStad in september 2016 definitief de opdracht gegund en zijn de experts van IF Technology en Ross Offshore DK toegevoegd aan hun ontwerp- en uitvoeringsteam. Gezamenlijk gaat het team van WarmteStad, IF Technology en Ross Offshore DK het boormanagement en de well engineering uitvoeren. Om in 2016 geothermische warmte te produceren.

"We envision geothermal  energy to provide us with energy for years to come". Dick  Janssen, Managing director of WarmteStad Groningen.

Voor IF Technology  (www.iftechnology.nl)  en Ross Offshore DK (www.rossoffshore.no) is de keuze van WarmteStad het bewijs dat hun unieke samenwerking op het gebied van geothermieprojecten herkend wordt door de markt. IF Technology en Ross Offshore DK hebben samen meer dan 100 gekwalificeerde en ervaren medewerkers waarbij elk vraagstuk op het gebied van geologie, reservoir modellering, putontwerp, puttesten, en boormanagement kan worden opgelost.

Wilt u net als WarmteStad ook bij uw geothermieproject gebruik maken van de experts van IF Technology en Ross Offshore DK, neem dan contact op met Bas Pittens (+31-(0)6-53206926) of Guido Bakema   (+31-(0)6-53346380).